О ТУРИСТИЧКОЈ ПРЕЗЕНТАЦИЈИ РАЈЦА

Географско истраживачко друштво је организација која се бавила промовисањем и развојем географске науке и образовања у Србији. Један од њихових првих и најзначајнијих пројеката био је сајт о планини Рајац, који су урадили и објавили на интернету 1996. године.
 
Сајт о планини Рајац је био први туристички сајт у Србији, који је на занимљив и иновативан начин представио ову планину, њену природу, историју, културу и атракције. Сајт је садржао бројне фотографије, мапе, водиче и савете за посету Рајцу, као и линкове за додатне информације. 
 
Сајт је и данас доступан на адреси: 
http://www.yurope.com/org/gid/izdanja/rajac/index.htm
 
Нови сајт ради део старе екипе, али и нових стручњака за туризам из општине Љиг. У сајт је уграђено искуство из истраживања Рајца у последњих неколико деценија и организовања бројних дешавања на овој планини.
Нови сајт је оптимизован и за мобилне телефоне.
 
Пишите вебмастеру сајта.
Страница са првог сајта о туристичкој понуди Рајца.

Једна страница са старог сајта из 1996. године.

Истраживања на терену: Чланови Географског истраживачког друштва.

Текст: Чланови ГИД-а, Милош Радосављевић, Планинарско друштво „Победа“ из Београда.

 

Фотографије: Владимир Ивановић, Анђела Ивановић, Зоран Танасијевић, Бранислав Краљевић, Зоран Симић, Станислав Сарсански, Југослав Радивојевић, Студенти Природно-математичког факултета из Ниша, Средња војна школа из Београда, Медицинска школа из Београда, Друштво младих истраживача из Љига, Предшколска установа “Повратак природи” из Београда, Млади истраживачи Србије, Боксерски клуб из Лазаревца.

Дигиталне карте: Зоран Танасијевић